Η Alexa τώρα καταλαβαίνει τα περιστασιακά ερωτήματα μουσικής για τα τραγούδια που έχετε ακούσει στο παρελθόν

Όλοι μας ακούμε μουσική σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Όπως και αν ακούμε μουσική, ψάχνουμε τις καλύτερες εφαρμογές ανάλογα με το τι προσφέρουν. Η Amazon δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολείται με την μουσική, αλλά στοχεύει να είναι η πρώτη η οποία θα αναγνωρίζει την φωνή όσο αναφορά στην μουσική.

Η Amazon αρχίζει να δημοσιεύει μια σειρά από χρήσιμα χαρακτηριστικά της συσκευής Alexa τους τελευταίους μήνες, ειδικά γύρω από την υπηρεσία Amazon Music – η υπηρεσία που η Amazon θέλει να χρησιμοποιούν οι πελάτες της ως προεπιλογή στις συσκευές Echo. Η τελευταία ενημέρωση περιλαμβάνει μερικά νέα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να ζητούν μουσική χρησιμοποιώντας πιο φυσική ή ασαφή γλώσσα.

Οι άνθρωποι θα μπορούν πλέον να ζητούν από την Alexa μουσικά κομμάτια ή playlist με βάση το χρόνο που πέρασε, όπως “Παίξε εκείνο το playlist που έπαιξα την περασμένη Κυριακή” ή “Αναπαράγαγε την μουσική προπόνησης που άκουσα πριν από τρεις εβδομάδες” ή “Παίξε κάτι που δεν έχω ακούσει εδώ και καιρό.” Το ίδιο ισχύει και για τα είδη και τους καλλιτέχνες – μπορείτε να ζητήσετε ένα τραγούδι από έναν καλλιτέχνη που έχετε ακούσει “πρόσφατα” ή από μια μουσική διάθεση που έχετε μπει το τελευταίο διάστημα, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τους συγκεκριμένους τίτλους.

Τα νέα χαρακτηριστικά είναι μικρά, αλλά αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας από την Amazon να κάνει φωνητικές εντολές μέσω της Alexa να ακούγονται πιο φυσικές και, κυρίως, πιο ενδιαφέρουσες. Τους τελευταίους έξι μήνες, η εταιρεία έχει εισαγάγει χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα δημιουργίας λιστών αναπαραγωγής αποκλειστικά φωνητικά, την επιλογή ξυπνητηριού με μουσική, την δυνατότητα αναζήτησης μουσικής με βάση δραστηριότητες (όπως “μαγείρεμα” ή “δείπνο”) και να αναζητούμε τα καλύτερα τραγούδια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Είναι επίσης μέρος μιας προσπάθειας να προσελκύσει καινούργιους ανθρώπους στις υπηρεσίες μουσικής της εταιρείας Amazon, κάνοντας αποκλειστικά πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης φωνής. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η νέα λειτουργία της συσκευής Alexa θα λειτουργήσει μόνο για τους ακροατές της εφαρμογής Amazon Music (η οποία περιλαμβάνει τόσο την Prime Music όσο και την Music Unlimited, την υπηρεσία με χρέωση $ 10 μηνιαίως χωρίς Prime) σε συσκευές Echo, iOS και Android.

Δεν είναι σαφές πόσους συνδρομητές έχει η Amazon Music ή πόσα άτομα θα επηρεαστούν από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά. Μία αναφορά από την περσινή χρονιά εκτιμά ότι η Amazon Music είχε περίπου 16 εκατομμύρια συνδρομητές, οι οποίοι θα την έριχναν στην τρίτη θέση πίσω από το Spotify και την Apple, αλλά η Amazon δεν έχει επιβεβαιώσει αυτόν τον αριθμό. Αν είναι αλήθεια, αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της εξακολουθούν να αποτελούν ένα κλάσμα της πελατειακής βάσης της μουσικής εφαρμογής Spotify και σχεδόν τους μισούς πελάτες της Apple. Και αυτό, παρά την επιτυχία των συσκευών Echo και μερικές από τις ελκυστικές προσφορές που προσφέρει, όπως την χρέωση μόνο $ 4 ανά μήνα για απεριόριστη μουσική σε ένα ενιαίο ηχείο Echo.