Οικονομικά Χριστούγεννα

Κάθε χρόνο στα τέλη του Οκτώβρη, το καλοκαίρι μας χαιρετά και ο χειμερινός καιρός μάς χτυπά τη πόρτα. Τότε τα εποχικά μαγαζιά ξεκινούν να τοποθετούν στις βιτρίνες τους τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα διάφορα αξεσουάρ. Την ίδια στιγμή, εσύ ξεκινάς να σκέφτεσαι τις διακοπές του Δεκέμβρη! Ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις καινούργια εποχιακά είδη για το σπίτι σου. Για τον λόγο αυτό, το συγκεκριμένο άρθρο θα σου προτείνει ορισμένες λύσεις.

Ένα από τα πράγματα που μπορεί κάποιος να αποφύγει τα Χριστούγεννα είναι η αγορά δέντρου. Πιο συγκεκριμένα, αν επιθυμούσες την αλλαγή του παλιού σου δέντρου με ένα καινούργιο, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς, καθώς δεν θα σου ήταν και απολύτως απαραίτητη. Βέβαια, αν το θέλεις πολύ, θα μπορούσες να πουλήσεις το παλιό για να χρησιμοποιήσεις το χρηματικό αυτό ποσό στην αγορά του καινούργιου. Ακόμη, αν έχεις μόλις μετακομίσει στο νέο σου σπίτι, αλλά δεν έχεις λεφτά για δέντρο, πολύ απλά, αγόρασε μικρά καραβάκια και στόλισε το σπίτι σου με αυτά. Αν είσαι άνθρωπος των παραδόσεων, θα τα εκτιμήσεις ιδιαιτέρως (enhed, der renser gulve og tæpper)!

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως δεν είναι αναγκαία η αγορά καινούργιων στολιδιών. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δέχεται πάνω του όποια μπάλα κι αν του βάλεις. Δεν έχουν σημασία τόσο τα χρώματα και τα σχέδια, όσο το πνεύμα των Χριστουγέννων που σε κάνει να θέλεις να κοιτάς το φωτισμένο δέντρο σου, γεμάτος χαρά και αγάπη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα στολίδια του σπιτιού. Ωστόσο, αν δεν έχεις χρήματα για να αγοράσεις αυτά που επιθυμείς, μπορείς να αφαιρέσεις κάποια στολίδια από τις παλιές σου αγορές, τα οποία θεωρείς πως δε ταιριάζουν με τη φετινή διακόσμηση του σπιτιού σου. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργήσεις μία όμορφη, πιο μίνιμαλ διακόσμηση.

Σχετικά με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, υπάρχουν αρκετές λύσεις. Αρχικά, αν η οικονομική κρίση δεν σου έχει χτυπήσει τη πόρτα και ταυτόχρονα διαθέτεις όλα τα παραπάνω, για το μόνο που θα χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα είναι το τραπέζι. Συνήθως, σε τέτοιου είδους γιορτές μαζεύεται αρκετός κόσμος, ο οποίος έχει διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Για τον λόγο αυτό, ο διοργανωτής του τραπεζιού μαγειρεύει μία ποικιλία φαγητών, για να μείνουν όλοι οι καλεσμένοι ευχαριστημένοι. Ωστόσο, αν το budget σου δεν το αντέχει, μπορούν οι καλεσμένοι να προσφερθούν και να φέρουν ο καθένας από ένα φαγητό. Έτσι, εσύ θα έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τα μισά φαγητά από αυτά που θα έπρεπε. Ταυτόχρονα η ψυχολογία σου θα είναι πολύ πιο ευχάριστη, αφού δε θα σκέφτεσαι τα λεφτά enhed, der reducerer fugtighedsniveauet.

Ακόμη, αν ο μισθός σου δεν επιτρέπει να κάνεις μεγάλα δώρα στους αγαπημένους σου, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Βρες τη λύση αγοράζοντάς τους μικρά, συμβολικά δωράκια, όπως μικρά γούρια για το νέο έτος. Αυτά θα τους δώσουν μεγάλη χαρά και θα σου είναι ευγνώμονες για την ευχάριστη κίνηση που έκανες γι’ αυτούς. Χρειάζεται να αναφέρουμε ότι μία άλλη οικονομική λύση είναι η αγορά ρούχων, κυρίως από τα καταστήματα που κάνουν προσφορές ή από άλλα που διοργανώνουν bazaar για να δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να ψωνίσει.

Ολοκληρώνοντας, χρειάζεται να επισημάνουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή, στην οποία δε χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι εγκρατής με τις αγορές σου και να βρίσκεις οικονομικές λύσεις, οι οποίες θα ευχαριστούν κι εσένα και τους καλεσμένους σου!