4 τεράστιοι καλλιτέχνες που κυκλοφόρησαν μόνο ένα θρυλικό άλμπουμ

Από τους Sex Pistols μέχρι τον Jeff Buckley και το Buena Vista Social Club, η μουσική pop είναι γεμάτη με αυτούς που κυκλοφόρησαν ένα hit άλμπουμ και ποτέ δεν το ακολούθησαν – μερικές φορές πέφτοντας σε μια λάμψη της δόξας, ή, στην περίπτωση του Buckley, έχοντας μια καριέρα που διακόπτεται από πρώιμο θάνατο.

Alanis Morissette – Jagged Little Pill

Η καναδο-αμερικανή τραγουδοποιός Alanis Morissette θα παίξει στο Λονδίνου τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας ότι είναι ακόμα μια τεράστια μορφή και παρόλα αυτά δεν έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ από το Havoc του 2012και το Bright Lights.

Ένα νέο – το ένατο της – αναμένεται κάποια στιγμή φέτος, και η Alanis αναμφίβολα θα προσπαθήσει να βρει κάτι που θα μας κολλήσει με τον ίδιο τρόπο όπως το Jagged Little Pill του 1995. Τραγούδια από αυτό τον δίσκο – Ironic, All I Really Want, You Oughta Know, Hand in My Pocket – έγιναν εικονικά.

The Stone Roses – The Stone Roses

Το ντεμπούτο των Stones Roses το 1989, ίσως φαινόταν σαν να ήρθε από το πουθενά, αλλά ήταν σχεδιασμένο πριν καιρό. Ο τραγουδιστής Ian Brown και ο κιθαρίστας John Squire σχημάτισαν το συγκρότημα το 1983, ενώ ο ντράμερ Ρένι εντάχθηκε σύντομα και παρόλο που γρήγορα βρήκαν τοπική φήμη στο Μάντσεστερ, δεν έγιναν πολλά γι ‘αυτούς σε εθνικό επίπεδο μέχρι που ο Μάνι έγινε ο μπασίστας τους το 1987.

Το ντεμπούτο καταγράφηκε στο Λονδίνο μεταξύ Ιουνίου 1988 και Φεβρουαρίου 1989, κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1989 και δεν ήταν άμεση επιτυχία, και η μπάντα χωρίστηκε λίγο αργότερα. Επανενώθηκαν το 2011, κυκλοφόρησαν νέα τραγούδια, αλλά δεν έχουμε ακόμα δει ένα τρίτο άλμπουμ.

Meat Loaf – Bat Out of Hell

Ο Meat Loaf έκανε το όνομά του ως ηθοποιός / τραγουδιστής στα μουσικά προγράμματα Hair και The Rocky Horror Picture Show και το Bat Out of Hell – το σημαντικό του ντεμπούτο του 1977 – έχει τις ρίζες του και στο μουσικό θέατρο.

Το άλμπουμ αναπτύχθηκε από μια φουτουριστική ροκ έκδοση του Peter Pan, Neverland, που ο συνθέτης Jim Steinman έγραψε το 1974. Στο Meat Loaf βρήκε έναν τέλειο ερμηνευτή για τα οπερατικά μίνι-έπη του και έναν τέλειο παραγωγό στον Todd Rundgren. Το άλμπουμ τώρα θεωρείται ότι είναι το τέταρτο best-selling άλμπουμ όλων των εποχών.

The Beach Boys – Pet Sounds

Το άλμπουμ Pet Sounds των Beach Boys, ήταν συλλογές hit singles με πρόσθετα τραγούδια. Δεν προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια συνεπή εμπειρία άλμπουμ, αν και μερικές φορές ήταν θεματικά, όπως το Little Deuce Coupe του 1964, αποτελούμενο κυρίως από τραγούδια για αυτοκίνητα. Το Pet Sounds ήταν πολύ πιο φιλόδοξο και μια απόκριση στους Beatles, οι οποίοι είχαν επεκτείνει την ηχητική παλέτα που χρησιμοποιούσαν οι ποπ μπάντες την εποχή εκείνη.

Ο ηγέτης της ομάδας Brian Wilson εντυπωσιάστηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα άλμπουμ που είχε νόημα στο σύνολό του, ειδικά στις ρυθμίσεις και την παραγωγή του. Ο Wilson ακολούθησε με ένα εξαιρετικό single, Good Vibrations, αλλά οι ιδέες για επόμενο άλμπουμ των Beach Boys, κατέρρευσαν.